Hoeckse donderdag
Brengt dan toch de eerste echt zonnige dag van de week waardoor slechter weer verder weg lijkt dan aan het begin van de week. Maar we zitten dit weekeinde in het Hoeckse waarschijnlijk binnen naar buiten te kijken met de kachel op vijf. Ook al zitten we dan droog en warm het is toch anders dan dat we vandaag voor onze voeten kregen geworpen. En zullen we dus een paar stapjes terug moeten accepteren voor de komende dagen. Al zouden we het allemaal anders hadden willen zien met koningsdag zo dicht bij. Maar tot op de dag van vandaag is het helaas niet mogelijk om het weer naar onze hand te zetten. Wel hebben veel boeren in het Hoeckse de handschoen opgepakt en zijn aan het zaaien geslagen. De eerste sigorij is alweer gezaaid en er wordt zelfs aan het poten van de aardappels gedacht. En nu zie mensen van buiten al denken sigorij wat doe je daar nu weer mee en wat is het eigenlijk. De Latijnse naam Cichorium endivia L. zegt eigenlijk weinig terwijl het toch een typische groente is die in de loop van de zomer op menig eettafel zal verschijnen. Om iedereen niet langer in spanning te houden de Nederlandse naam voor dit in het Hoeckse verbouwde gewas is andijvie. En al mag ik kiezen dan zie ik het liever op mijn bord dan boontjes een groente die in de zomer in overvloed op de eettafels van het Hoeckse prijkt. Al is er internationaal meer belangstelling voor het boontje als voor beeld noem ik je de Indische boontjes. Die bij een goede reist tafel niet mogen ontbreken maar we hadden het over het weer. Terwijl het nu weer eens over eten gaat in het Hoeckse en of dat raar zou zijn in een agrarisch gebied als het Hoeckse. Waar de teelt van groenten en fruit een groot deel van de dagelijkse beslommeringen op zich neemt.