Hoeckse woensdag

En we zitten alweer vroeg aan het ontbijt wat de belangrijkste maaltijd van de dag zou moeten zijn in het Hoeckse. Al zouden de meeste van ons nu net deze maaltijd over willen slaan omdat die kostbare tijd kost in het Hoeckse. Willen we namelijk goed ontbijten dan moeten we minimaal een half uur eerder opstaan in het Hoeckse. Niet iets wat in de winter maanden op luid applaus kan rekenen in het Hoeckse zeker niet bij de uitslapers. Die zouden het liefst pas hun bed verlaten als het licht wordt en je zonder licht kan ontbijten in het Hoeckse. Helaas zit dat er in de wintermaanden niet meer in toen we nog met veel mensen de klei bewerkte in het Hoeckse lag dat anders. Toen werkte je tijden het voorjaar, de zomermaanden en de herfst meer om dan in de winter bijna niet te werken in het Hoeckse. Echter toen veel van het werk werd gemechaniseerd waren er opeens ook mensen nodig in de wintermaanden in het Hoeckse. Dan begon eigenlijk het tweede seizoen in het Hoeckse en werkte eenieder op de suikerfabriek. Die tijdens de herfst tot aan of net over de kerst heen de suikerbieten verwerkte tot suiker in het Hoeckse. Na dit tweede seizoen waren er dan een paar maanden om weer op krachten te komen voor het nieuwe seizoen in het Hoeckse. We gingen dus meer werken en hadden iets meer te besteden in het Hoeckse en dat zorgde dat we ook nadachten over minder werken. Nu lijken we het meer werken niet in een extra seizoen meer te doen maar extra uren op de dag in het Hoeckse. Omdat het aantal mensen dat kan werken steeds kleiner wordt moeten zij die overblijven meer werken in het Hoeckse. Waar werken steeds meer een last wordt die elk jaar zwaarder lijkt te worden in het Hoeckse en dat stemt tot zorg.