Hoeckse zaterdag

Is een koude start van ons weekeinde en dat betekend dat de ons warmer moeten kleden om het niet koud te krijgen in het Hoeckse. Waar we de eerste dag van ons weekeinde altijd in een rij lijken te beginnen bij de bakker in het Hoeckse. Of we daardoor in de categorie van de gewoonte dieren vallen of gewoon niet kunnen accepteren dat we op een andere dag naar de bakker moeten in het Hoeckse. Want op bijna alle dagen van de week wordt er vers brood gebakken bij de ambachtelijke bakkers in het Hoeckse. En buiten de zondag zijn er dus nog zes dagen waarop we brood kunnen halen en daarvoor hoeven we niet in de rij in het Hoeckse. Alleen het bezorgen van onze bestelling bij de bakker zit er niet meer in omdat die niet meer langs de deur komt in het Hoeckse. Iets wat in vroegere tijden nog wel het geval was voor een groot deel van het Hoeckse toen de bakkersbus nog reed. En we elke dag konden kiezen uit een bus vol vers gebakken brood, koek en gebak vanuit de oven aan de deur in het Hoeckse. Die luxe hebben we niet meer als we ons huis niet uit gaan om onze boodschappen te doen in het Hoeckse. Want ondanks dat de afgelopen steeds meer ambachtelijke bedrijven zijn verdwenen in het Hoeckse. Zijn er nog pareltjes die elke dag behalve de zondag op ambachtelijke wijze hun werk verrichten in het Hoeckse. En die we na een kleine autorit kunnen bezoeken om de meest heerlijke producten in te slaan in het Hoeckse. Die we dan gedurende de week kunnen gebruiken in onze gerechten die we op tafel zetten in het Hoeckse. En dat is iedere keer weer een feest omdat geen dag hetzelfde hoe te zijn zelfs in de winter in het Hoeckse. Want elk jaargetijde in het Hoeckse heeft weer zijn verrassingen en dingen die we nooit eerder hebben geprobeerd in het Hoeckse.