Hoeckse dinsdag
En dat is dan misschien wel pas de tweede dag van deze werkweek in het Hoeckse maar het voelt of we er al vier achter de rug hebben. Gelukkig weten we ons deze week gezegend en krijgen we voor Sinterklaas een uurtje eerder vrij maar niet overal in het Hoeckse. Of we aan dit uurtje genoeg hebben om alle boodschappen in huis te halen voor het heilige avondje is nog even de vraag in het Hoeckse. Waar we steeds meer gaan eten op heilige avond als repetitie voor de kerstdagen in het Hoeckse. Of deze extra dag er in de eerste maanden van het nieuwe jaar er weer af weten te trainen is nog de vraag. Het Hoeckse lijkt steeds meer een eetcultuur te krijgen als echte Bourgondiërs die weten wat lekker is. Al moeten we wel wennen aan het feit dat onze denkbeelden over lekker eten niet rijmen met de cultuur in andere landen. Want ook al doen we ons best qua ingrediënten het wordt al gauw een fondue feestje in het Hoeckse. En of dat nu echt als een culinair avontuur kan worden gezien is nog even de vraag in het Hoeckse. Maar volgens de reclames die ons bereiken in het Hoeckse is een mini biefstukje ter grote van een hole kies de culinaire verrassing. En dan te bedenken dat we eigenlijk minder vlees zouden moeten gaan eten voor een beter klimaat. Nu lijkt het gewoon de nieuwste trend te zijn om op een feestdag te wennen aan de kleinere porties die we dan ook zelf klaar maken. Dat daarbij ook het hele huis dagen ruikt naar het genuttigde vlees en alles in de woonkamer vet is nemen we het voor lief. Immers meedoen met de massa kost soms meer dan wat we er aan over houden in het Hoeckse. Waar en na het heiligavondje weken hebben om te evalueren van de maaltijd in het Hoeckse.