Hoeckse donderdag

Heeft niet de gewenste verkoeling maar doet de landerijen van het Hoeckse gloeien de hitte zie je opstijgen tussen de gewassen. En in de thermiek boven de akkers zie je de buizerd dansen op de luchtstromen. De beloning voor deze dans met de elementen kan dan ook niet uitblijven en met een duikvlucht weet de buizerd een muis te vangen. Waardoor het maal voor vandaag weer zeker is gesteld iets wat niet voor iedereen geldt. Want voor de jacht naar een goede maaltijd is met deze temperatuur voor de gemiddelde inwoner van het Hoeckse een hele opgave. Gelukkig is er altijd nog de supermarkt of anders een scala aan afhaal restaurantjes. Hierdoor is het jacht instinkt echter wel op de achtergrond geraakt in het Hoeckse. Iets wat met de jaren zorgde voor het eten op de plank is ingeruild voor het koelvak. Hierdoor zijn sommige zelfs vergeten waar al het eten in de koelvakken vandaan komt. Want een biefstuk in een schaaltje ziet er toch heel anders uit dan de bovenbil van een rund. Voor sommige is het zo wie zo moeilijk om te begrijpen dat vlees van een levend en ademend beest uit het weidse van het Hoeckse. Het is ook moeilijk voor te stelen als je in de supermarkt een bakje met twee biefstukjes met kruide boter hebt gekocht. Zeker als je bedenkt dat het beest dus niet alleen uit biefstukjes bestaat en er ook nog andere vlees soorten zijn. Maar goed dat er nog mensen zijn die wel een gevarieerd dieet hebben. Waardoor ook de andere delen van het rund hun weg naar de maag vinden. Ook al is het vlees soms niet te duiden is als een onderdeel van een dier. Maar al het vlees wat we eten heeft meestal al een leven achter de rug in het wiedse van het Hoeckse. Waar de smaak en de structuur werden bepaald door alles wat er groeit en bloeit tijdens de verschillende jaargetijden.