Hoeckse maandag

Is wakker worden met het idee dat we weer een dag ouder zijn dan gisteren in het Hoeckse zonder daar echt iets voor te hebben gedaan. Iets wat je dus schijnbaar doet zonder er bij na te denken of erbij stil te staan in het Hoeckse. En zonder daarbij vragen te stellen net als dat we als we iets zaaien er vanuit gaan dat het groeit. Terwijl we deze zomer hebben er varen dat er ook factoren van buitenaf zijn die daar invloed op hebben. Waardoor iets wat zo vanzelfsprekend was, toch een andere uitkomst krijgt als er andere factoren zijn die roet in het water gooien. Niet dat we dan gelijk in de paniek stand moeten alleen moeten we ons wel realiseren dat niet alles vanzelf gaat. En dat we soms toch nog iets extra’s moeten doen om een vergelijkbaar resultaat te krijgen als in voorgaande jaren in het Hoeckse. Maar goed dat we in de afgelopen jaren hebben geleerd dat ons dagelijks voedsel niet perse uit het Hoeckse hoeft te komen. Hierdoor hebben we nu de keuze en hoeven we niet meer met de seizoenen te leven in het Hoeckse. Waardoor we elke week de keuze hebben uit alles wat voorheen slecht een bepaalde periode verkrijgbaar was in het Hoeckse. Zo kunnen we het hele jaar door aardbeien en kersen eten en is er niet alleen keuze uit andijvie en boontje in deze periode. Nee alles wat we maar zouden willen eten is er dag vers op de dag dat we het willen eten. Het Hoeckse is dus langzaam en zeker verandert van een seizoen economie naar een vraag en aanbod economie. We hebben ons dus langzaam ontwikkeld van een soevereine gemeenschap naar een luxe cruiseschip met vier maaltijden per dag. En lange buffetten die alles netjes uitgestald voor je presenteren met dingen uit het Hoeckse maar ook vandaar buiten. Zo hebben we het beste van twee werelden kunnen samensmelten tot een nieuw geheel.