Hoeckse maandag
En alsof we in een andere wereld terecht zijn gekomen deze morgen lijkt het zelfs lang droog te zijn in het Hoeckse. Dus dat is best even wennen na een verregend weekeinde waarbij wind en regen de bovenhand hadden. Nu is het natuurlijk niet gelijk helemaal droog maar het ziet er een stuk beter uit in het Hoeckse. Waar we weer aan een nieuwe werkweek mogen beginnen en ook beginnen met aftellen tot de feestdagen. Maar voor het zover is zullen we eerst nog door de vele radiospotjes moeten die ons oproepen geen schuur eend te eten. Een onbekend fenomeen in het Hoeckse waar we alleen de vet gemeste brood eend kennen. Waarvan er zeker wel een paar tenminste op een kerstdiner zouden mogen belanden. Alleen zouden de protesten dan niet van de lucht zijn bij de beroepsvoerders die elke dag tassen vol brood opvoeren in het Hoeckse. Ook de warme bakkers varen wel bij deze fanatieke broodvoerders die kopen immer al het oude brood op. Echter staan de ideeën over het onder controle houden van de populatie ter discussie in het Hoeckse. Maar voor een circulaire economie zouden het wel beter zijn een gedeelte op het bord te laten belanden in het Hoeckse. Immers hebben we het graan van het Hoeckse land geoogst om deze eenden te kunnen voeren. Gelukkig komen we ook goed uit zonder deze wilde eenden en hebben we nog keuze te over voor het kerstdiner. Waarbij we zelf ook door de supers worden verleid dit jaar geen haan op tafel te zetten maar een van de door hen gesuggereerde gerechten. Al word je van de ideeën van sommige grootgrutters wel in de gezonde hoek gedrukt. Kunnen we ook al deze suggesties met gemak vinden in de landwinkels in het Hoeckse. Waar we al jaren een echt Hoecks kerstdiner op hebben kunnen zetten met producten uit het Hoeckse.