Hoeckse vrijdag

We willen eigenlijk al dat de werkdag voorbij is zodat we ons in het feestgedruis kunnen mengen in het Hoeckse. Echter moeten we eerst nog de week afsluiten op het werk in het Hoeckse omdat niet iedereen tegelijk vrij kan zijn. En dat betekend vroeg opstaan om naar het werkt te gaan echter niet zonder eerst een goed ontbijt van alles wat het Hoeckse te bieden heeft. Want er moet een goede bodem liggen willen we vanavond niet vroegtijdig hoeven af te haken in het Hoeckse. Iets wat zonder goede bodem wel in ons achterhoofd speelt want niemand feest op een lege maag. Dat zou namelijk betekenen dat we de eerste meter bier al niet naar binnen zouden krijgen. Wat in het Hoeckse betekend dat je de volgende keer niet meer aan de tafel van de stamgasten mag aanschuiven. Een grotere straf is niet te bedenken, nadat je jaren aan het hoofd van de tafel hebben gezeten in het Hoeckse. Eigenlijk is de druk voor een gemiddelde drinker in het Hoeckse al erg hoog maar voor gevorderde drinkers is een koningsnacht topsport. Iets waarvoor je in de wintermaanden traint en waarvoor je, je dieet graag aanpast. Ook als dat betekend dat een hele dag alleen de vette kanten van het Hoeckse tot je neemt. Immers het niet halen van de eerste meter bier staat gelijk met falen en een hele slechte score voor het eerste grote feest van het jaar. En dan doet je buikomvang opeens nergens meer toe en kan je beter gaan Sonja Bakkeren. Want het kleine stukje respect wat samenhangt met je plaats aan de stamtafel is immer tussen je handen door geglipt. Waardoor je weer onder aan de lader je weg naar boven moet zien te vinden in het Hoeckse. Dat weidse Hoeckse wat je nu eenmaal niet makkelijk je fouten vergeeft als het om bier draaid.