Hoeckse vrijdag

En vanaf vandaag beginnen we met het vieren van kerst al doen we dat met minder mensen dan anders in het Hoeckse. Een besloten kerst dus maar nog steeds met drie keer uitgebreid eten en drinken in het Hoeckse. Eigenlijk zit er maar weinig variantie in wat we eten en hoeveel we eten tijdens deze drie dagen in het Hoeckse. Behalve als we niet alles in huis krijgen natuurlijk maar we zijn al maanden bezig met deze kerstdagen in het Hoeckse. Dus is de kans klein dat we iets missen alleen de allerhande kan nog roet in ons eten gooien in het Hoeckse. Want is wat we vorig jaar nog aten in het Hoeckse dit jaar niet wat we horen te eten in het Hoeckse. Zo kan het zomaar zijn dat we opeens een heel ander stukje vlees nodig hebben of een vergeten groente in het Hoeckse. Ook kan een voorafje opeens iets heel anders te zijn of niet te combineren met het toetje in het Hoeckse. Dat toetje is steeds belangrijker en een wezenlijk onderdeel van een goede kerstmaaltijd in het Hoeckse. Die maaltijd lijkt altijd te bestaan uit meerdere gangen en daar tussen een amuse een heel klein gerechtje op een lepel in het Hoeckse. En tussen al die gangen in zit er ook nog een kost en keur aan dorstlesser voor een ieder wat in het Hoeckse. Die verschillende dorstlesser hebben we overal en nergens vandaan gehaald het hele jaar door in het Hoeckse. Soms zelfs ver daar buiten en ook heel soms pareltjes die we dn het jaar erop niet meer te vinden in het Hoeckse. Dat zorgt ervoor dat we extra ons best doen en helemaal blij zijn als er weer een verovering wordt ontkurkt in het Hoeckse. Alles met maten natuurlijk en dat zijn er dit jaar wel veel minder dan andere jaren in het Hoeckse maar daar passen we een mouw aan.