Hoeckse vrijdag
Op deze Hoeckse vrijdag lijkt het weer een beetje op peper en zout maar ondanks dat is het goed te doen. En vanavond zullen er toch weer een aantal inwoners zijn die het weer zullen aangrijpen om de BBQ uit de hoes te halen. Maar of dat nu echt tot een hoogstaande culinaire ervaringen in het Hoeckse zal leiden is de vraag. Want op de meeste BBQ in het Hoeckse kan je op de rooster uittekenen waar wat heeft gelegen. Niet dat de inwoners van het Hoeckse op het gebied van hygiëne het niet zo nauw nemen als het om de BBQ gaat. Echter dit is waarschijnlijk een van de weinige aandachtspunten die geen aandacht behoeft. Meer zouden er vraagtekens moeten worden gezet bij het choquante laagje dat wordt gevorm door de verkoling van het vlees. Want als goed ingevoerde inwoner van het Hoeckse weet ik dat het verkoolde gedeelte niet zonder risico is. Er worden aan dat stukje van het vlees zelfs eigenschappen toegeschreven die de overbevolking tot een minimum kan terug brengen. Eigenlijk blijkt hieruit dat de natuur eigenlijk voor alle uitwassen een passende oplossing biedt. Waardoor het leven zelf meer dan normaal zou worden beleeft als een achtbaan met risico’s. En parate kennis over de natuur is daarbij een noodzakelijk kwaad om op voorsprong te blijven. Om zo niet verzwolgen te worden door het weidse van het Hoeckse zorgen daar tegenwicht aan te kunnen geven. Door op deze manier naar het leven in het Hoeckse te kijken wordt er weer een extraatje toegevoegd aan de soms saaie invulling van de dag. Er blijkt dus veel meer te halen uit de alledaagse dingen op het eiland. Waar soms ieder voor zich een complot theorie zo kan voeden dat er sprake is van hysterie. Die maar moeilijk uit te bannen is en het Hoeckse in rep en roer kan brengen om niets.