Hoeckse woensdag

Dat is wakker worden en vooraf weten welk vlees er vanavond op je bord ligt in het Hoeckse de enige vraag is hoe laat je thuis bent. En dat is nu net ook de vraag die eigenlijk de hele dag in je hoofd blijft hangen omdat we nu eenmaal nooit weten hoe druk het is. Waardoor we dus eigenlijk best een goede keuze hebben gedaan wat het vlees betreft omdat gehaktballen nu eenmaal alleen maar beter worden in de jus. Daarbij een stamppotje en we hebben een maaltijd waarvoor we elke morgen weer vroeg uit bed willen komen. Om als makke schapen in onze auto te schuiven naar het werk waar we dan ook met veel op een plek kunnen vertoeven. Om tijdens het middag uur met zijn alle deel te nemen aan de bedrijfslunch die tegenwoordig soms zelfs koolhydraat vrij brood bevat. Al denk ik niet dat het een grote hit gaat worden in het Hoeckse omdat het twee keer duurder is als normaal brood. Wat dus betekend dat we voorlopig inzetten op de salade die we al jaren op ons bord schuiven om een gezonde lunch te eten. Gecombineerd met het verplichte fruit wat we inmiddels krijgen om ons snoep gedrag te reduceren. Hebben we in vergelijking tot de voorgaande jaren een beter eet patroon dan de vroegere generaties. Maar dan komt er een onderzoek dat zegt dat we beter gewoon hadden kunnen laten. Omdat er eigenlijk geen reden is om dingen niet te eten en dat we al jaren zwaarder worden door al het gezonde eten. En natuurlijk zou dat vanavond dus een extra lepel jus op de stamppot waar de gehaktbal zich lekker voelt. Want in het Hoeckse weten we wel wat goed eten is alleen hebben we ons laten leiden naar het verkeerde pad. Het pad wat ons leidde naar een vetvrij dieet zonder grote stukken vlees en de schijf van vijf.