Hoeckse woensdag
En omdat het voorjaarsvakantie is heb ik met laten verlijden om pannenkoeken te bakken die daarna zullen worden belegd met Jam, Stroop of Suiker. Nu hoor je wel dat er ook nog eens Kaas, Spek, Appel of Rozijnen met de het beslag worden meegebakken. En na even wat oefening krijg ik dat dan ook nog onder de knie. Gelukkig is het maken van het beslag een eitje met drie eieren, een liter melk en een pak pannenkoeken mix. De eieren de helft van de melk een de pannenkoeken mix eerst tot een glad beslag kloppen daarna de laatste melk toevoegen tot het beslag dun genoeg is. Daarna een beetje boter in de koekenpan en deze warm laten worden. Afhankelijk van de vraag de Hoeckse Kaas, Spek, Appel of Rozijnnen aan het beslag in de pan toevoegen. Daarna in de koekenpan laten tot het beslag gaar is daarna de pannenkoek omdraaien en nog even laten bakken. Dit herhalen tot je een bord vol met warme pannenkoeken hebt maar dat valt tegen. Want als de jeugd de kans krijgt eten ze de pannenkoeken onder je handen weg. Waardoor het schier onmogelijk lijkt te zijn om een bord vol met pannenkoeken te krijgen. Ook valt de tijd die je aan het bakken bent een beetje tegen alles bij elkaar ben je zo meer dan een uur aan het bakken. En dan begin je toch algauw wat pijntje hier en daar te voelen iets wat dan toch de verkeerde werkhouding aantoont. Gelukkig hoef ik de werkzaamheden niet elke week te herhalen en blijft het zo nu en dan een paar uurtjes. Wat dan ook meestal ook nog eens in de schoolvakantie dus het blijft bij 5 tot 6 keer per jaar. Voor dit jaar heb ik de eerste erop zitten dus nog 4 of 5 te gaan. Een taak die je in het Hoeckse gewoon zonder morren uitvoert en volbrengt.