Hoeckse woensdag
En het is weer eens woensdag gehaktdag in het Hoeckse wat dan ook waarschijnlijk betekend dat het andijvie met aardappels en een bal gehakt wordt. Natuurlijk zou het ook andijvie stamppot kunnen zijn met een kuiltje juice met een bal gehakt. Het culinaire verleden van het Hoeckse met lijnen naar de franse keuken zorgen voor een gevarieerd aanbod. Nu is dat iets wat je eigenlijke niet verwaxht als het elke woensdag gehakt dag is in het Hoeckse. Maar er zijn wel 52 verschillende manieren om een gehaktbal op een bord te presenteren. En omdat de week 7 dagen heeft blijven er nog genoeg dagen over om weer een ander stukje vlees op het bord te presenteren. Ook al zou een vleesloze dag ook geen kwaad kunnen in het weidse van het Hoeckse. Al zal het wel moeilijk zijn om die ene dag geen vlees te eten omdat dat ook beteken geen vlees bij ontbijt en de boterham. En omdat we nu eenmaal tussen de kippen koeien en varkens wonen lijkt dat iets wat niet klopt. Maar in tijden van overvloed is het goed te wennen aan periode dat het ook minder kan zijn. Want ook het Hoeckse heeft zware tijden gekend waar en niet elke dag een biefstukje op he bord lag. En soms de kip al geslacht werd voor dat deze nog maar een ei had gelegd. Iets wat nu als verraad zou worden gezien het doden van een levend iets voor dat het zich had voortgeplant. Gelukkig hebben de betere tijden er voor gezorgd dat we nu wel eens een kip kunnen plukken voor deze eieren heeft gelegd. Maar na elke piek komt eens de weg naar beneden iets wat we graag vergeten en bagatelliseren. Zo mocht vandaag de stad aan de overkant van het Hoeckse ervaren waardoor het beste restaurant van Dordrecht een dag dicht moest.