Hoeckse zaterdag
En voor wie vanmorgen vroeg al buiten was waren er behalve regen kanonnen ook een paar echte buien regen in het Hoeckse. Maar na de plaag stootjes werd het gewoon weer droog en konden we genieten van een warme dag. Die kon worden door gebracht in het weidse van het Hoeckse of daarbuiten. En aan het begin van het drie daagse weekeind moet iedereen eerst nog even naar de supermarkt. Waar het qua temperatuur stukken beter is als buiten maar voor de kassa weer lijkt te stijgen. Voor diegene die toch nog alles heeft gevonden wat op het lijstje stond wacht daar een lange rij met karren. In deze karren valt wel op dat de meeste er toch vanuit gaan dat het nog een paar dagen droog blijft. Zodat er dus buiten gegeten kan worden en er dus veel vlees op het menu staat en dat is dan ook geen verrassing. Het Hoeckse levert veel van de vleessoorten uit eigen kweek maar soms zie je toch wel verre landen van herkomst. Eigenlijk heb ik daar nooit naar gekeken tot ik er op gewezen werd door iemand anders. Die achter de waarheid over eten was aangegaan en daarbij tot de ontdekking kwam dat het Hoeckse maar vlees heeft voor drie of vier dagen. Het andere vlees moet daarom uit andere streken of landen naar onze supermarkten worden gebracht. Iets waar je niet bij stil staat als je het stukje vlees of vis koopt is wat de hoeveelheid grondstoffen die nodig zijn voor een pondje biefstuk. En dan blijkt dat er soms drie keer zoveel eiwitten nodig zijn om het stukje vlees op je bord te krijgen in het Hoeckse. Waar door de voetafdruk van dat ene stukje vlees of vis veel groter is als het van buiten het Hoeckse komt. En de oorzaak daarvan is onze drang naar perfectie voor het beste stukje vlees of vis in het Hoeckse.