Hoeckse zaterdag
Is wakker worden met een knal in het Hoeckse waar de verkoop van vuurwerk nu echt de laatste dag is ingegaan. Iets wat voor vele van ons niet perse had gehoeven de vuurwerk verkoop dan want ook in het weidse van het Hoeckse klinken de knallen best hard. Wat ervoor zorgt dat we vroeg naast ons bed staan en daarmee vroeg uit de veren zijn. Dit terwijl de meeste van ons nog genoeg restanten hebben om oud en nieuw goed door te komen. Toch kunnen we natuurlijk niet zonder een oliebol en appelflap dus op naar de super voor de oliebollenmix de krenten, rozijnen en een appel. Daarna weer naar huis om het een en ander te mengen voor het proef baksel. Want ondanks dat het morgen zondag is worden de meeste bak activiteiten dan uitgevoerd. En aan de walmen boven de schuurtjes te zien zijn er maar weinig mensen die de baksel bij de bakker halen dit jaar in het Hoeckse. Terwijl er ook een bakker in het Hoeckse in de top 75 van de beste oliebollenbakkers staat. Maar daarmee breek je dus geen traditie open in het Hoeckse die al eeuwen zorg voor dezelfde baksels bij oud en nieuw in het Hoeckse. Maar wat nu het recept is wat de beste bollen geeft is een geheim wat niet wordt gedeeld zelfs niet in het bakkers museum in het Hoeckse. Waar ook nog andere lekkernijen te vinden zijn die met oud en nieuw zijn verbonden. Zelf het ouderwetse ijzer koekje ligt er gewoon op tafel en kan worden geproefd al gaan de meeste voor de appelflap en oliebol. Maar goed dat we niet meer zover van onze goede voornemens zijn want de afgelopen tijd zijn er wel een paar kilootje bij gekomen. Iets wat we met dit zachte weer in de komende maand er weer vanaf kunnen lopen of bewegen in het Hoeckse.