Hoeckse zaterdag

Laat nog maar eens zien dat ook de weerman het niet altijd bij het rechte einde heeft in het Hoeckse waar de zon schijnt. En natuurlijk zou de zon vandaag wel scheiden maar niet zo uitbundig en dat is dus een meevaller in het Hoeckse. Iets wat er voor zorgt dat het wachten bij de bakker weer een feestje wordt in het Hoeckse en de tijd vliegt. Voordat we het weten staan we alweer vooraan de rij en kunnen we onze bestelling doen in het Hoeckse. Waarna we met een tas vol brood weer de winkel uitlopen om naar de slager te gaan in het Hoeckse. Ook daar lijken we niet lang hoeven te wachten maar dat heeft een andere reden in het Hoeckse inflatie. Waardoor het rundvlees van de slager een luxe product is geworden dat je niet iedere dag meer eet in het Hoeckse. Zeker niet nu een kilo gehakt zeker tien euro moet kosten daar hadden we vroeger twee kilo voor in het Hoeckse. Dat gaat er deze zomer voor zorgen dat we ander gaan barbecueën omdat vlees onbetaalbaar wordt in het Hoeckse. We zullen dus meer andere soorten vlees, vis en gevogelte gaan gebruiken soms ook vanuit de diepvries in het Hoeckse. Maar ook verschillende groentes die er normaal veel voor de sier op lagen omdat het moest in het Hoeckse. Maar ook de aardappel zullen we vaker terug zien op de bbq gepoft in een stuk aluminium in het Hoeckse. Die later kan worden gevuld met verschillende groentes en gevogelte of vlees en een sausje in het Hoeckse. Iets wat lekker is en vult waardoor we minder zouden moeten eten dan normaal in het Hoeckse. Zeker geen moetje als je eenmaal hebt geproefd en ook smakelijk met een gebrouwen biertje in het Hoeckse. Of een wijntje maar ook een limonade zelfgemaakt of uit één siroop fles waarvan er zo vele zijn in het Hoeckse.