Hoeckse zaterdag

En met nog een week te gaan voor de feestdagen in het Hoeckse is er toch een beetje spanning als je door de paden van de supermarkt loopt. Want de zoektocht naar alle ingrediënten die nodig zijn voor het kerstmaal moeten de komende dagen samenkomen. Zodat er niets mist op de twee belangrijkste dagen van het jaar in het weidse van het Hoeckse. En ook al hebben de meeste inwoners een voorraadkast die soms op een kleine buurtwinkel lijkt. Maar daar zit dan ook de achilleshiel van het hele project rond de beide kerstdagen. Het is nu eenmaal niet een standaard maaltijd die op tafel wordt geserveerd in het Hoeckse. Nee met behulp van ingrediënten uit het Hoeckse wordt een maaltijd bereid die normaal zouden worden geserveerd aan de koning. En omdat het alweer te laat is voor een vermelding in de Michelin gids gebeurt dit alles zonder een ster of sterren. Maar dat wil niet zeggen dat het decor en de maaltijd geen ster waard zijn in het Hoeckse. Waar nu eenmaal de beste ingrediënten gerand staan voor een gevoel van een engeltje die op je tong piest. En dat ook nog bij elke hap die je neemt van elk van de geserveerde gerechten. Die behalve een smaak explosie in de mond ook nog voor een voldaan gevoel zorgen na de maaltijd. Iets waar je normaal bij het eten buiten het vertrouwde van het Hoeckse nog niet zo zeker van ben. Soms is het gebruik van kruiden of oliën die van buiten het eiland komen de reden dat nog tijdens het eten afscheid wordt genomen. Zodat bij terugkomst in het Hoeckse maag en ingewanden maagdelijk leeg zijn voor een nieuwe dag in het Hoeckse. Waar het eten van natuurlijke Hoeckse aardappels. groeten en fruit ons doet denken aan het voorjaar en de zomer die de oogst vooraf gingen.