Hoeckse zondag

Is weer een koude ,aar ook een rustdag in het Hoeckse al kun je niet spreken van een rustdag zo dicht bij de feestdagen. Want alles moet tot in de puntjes geregeld zijn en geen ene dag mag hetzelfde zijn als de dag ervoor in het Hoeckse. En dat is met de verplichtingen die aan de feestdagen hangen best een opgave in het Hoeckse. Want hoe krijg je het voor elkaar dat je iedereen dezelfde kant op laat kijken in het Hoeckse als iedereen zo verschillend is. Voor Oma is het simpel ze wordt niet blijer dan als er een bladerdeegbakje met ragout op tafel komt in het Hoeckse. En als toetje tutti fruitte en perziken uit blik met slagroom en een bolletje vanille-ijs in het Hoeckse. Bij het hoofdgerecht het liefst stoofpeertjes en voor de rest maakt het eigenlijk niet uit in het Hoeckse. Alleen lijken de kooktijdschriften en de folders van de grote supers daar weer anders over te denken in het Hoeckse. Daar zijn de gerecht divers en zo uit een bakje op te warmen en op tafel te zetten op een mooi opgemaakt bord in het Hoeckse. Ook het voorafje zit al in een glas en kan zo worden geserveerd in het Hoeckse deze feestdagen, Of gaan we dan toch voor traditioneel en doen we het met seizoen groenten, vlees en aardappelen in het Hoeckse. Vroeger waren we al blij met de haan die we zelf hadden vet gemest in het Hoeckse en die at mee met de pot. Nu komt het vlees, gevogelte of vis uit verre landen en is op een speciale manier gevoerd buiten het Hoeckse. Ook de groenten en het fruit zijn niet uit het Hoeckse maar uit verre oorden waar het nu zomer is niet in het Hoeckse. Wij bibberen al dagen voor wat er vanavond gaat komen en hoe we daarna morgen nog op ons werk kunnen komen in het Hoeckse