Hoeckse vrijdag
En dan valt het afscheid nemen zwaar zeker omdat we vandaag net voor het Pinksterweekeinde afscheid nemen van dit mooie weer. Niet dat we de afgelopen op kantoor niet om iets minder warm weer hebben gevraagd in het Hoeckse. Maar om dit weer dan in het een laatste lange weekeinde van het jaar te laten vallen is toch wel een beetje wreed. Want ook in het Hoeckse is een weekeinde met winterjas niet het gewenste weertype voor de Pinksteren. Gelukkig kunnen we vanavond nog volop genieten van de warmte en de zon in het Hoeckse. Alleen lijk ik wel een beetje overdressed nu ik van kantoor het terras opgedoken ben. Terwijl sommige collega’s thuis een filmpje gingen kijken omdat het zo heet was. Zit ik nu met een uitzicht dat de met zweet doordrongen week snel doet vergeten waardoor ik mijn glimlacht niet van mijn gezicht krijg. Gelukkig staat er een zacht windje die mijn tijd op het terras tot een aangenaam verpozen maakt. En vanavond zal ik daarom nog lang nagenieten van wat het weidse buiten van het Hoeckse te bieden heeft. Dat begint met een heerlijk stukje vlees met aardappelen en groenten uit het hoeckse. En wordt afgemaakt met een bord met een aantal kleine nagerechten en vers fruit. Een koningsmaal dat een koning waardig is maar vanavond wordt geserveerd op het mooiste terras van het Hoeckse. Nu eerst nog maar eens een wit biertje bestellen en deze komt natuurlijk ook van een Hoeckse brouwerij. Alleen de hop wordt nog niet in het Hoeckse geteeld dus nu maar hopen dat dit ook snel zo is. Het glas voelt lekker koud aan en de eerste slok voelt alsof een engeltje op je tong plast. Niet voor niks wordt de vergelijking gemaakt met een godendrank. Daarbij ook nog een stukje vers brood en kruidenboter en niets kan mijn avond nog stuk krijgen.