Hoeckse zaterdag

Begint later dan normaal omdat we gisteren net even te lang buiten zijn blijven zitten om te genieten van de laatste warmte die de zon ons bracht. En het werd laat en nog later in het Hoeckse en tegen twaalf werd het ook al kouder waardoor de terraskachel eerder aan moest dan gedacht. Maar al met al was het een avond om nog eens over te doen. Vanmorgen dan bleek het toch wel heel erg fris te zijn na een warme avond in het Hoeckse. Maar nu dan toch af en toe een zonnetje dat de temperatuur iets opwarmt valt het niet eens tegen. En lijkt de dag voor Pinksteren dan toch niet verloren dus nu alleen nog even boodschappen doen. Daar hoort dan ook een tripje buiten het Hoeckse bij naar het eiland aan de andere kant van de haringvliet brug. Daar aangekomen even binnen wippen bij de boerderijwinkel voor nieuwe dore aardappels en weer terug. Weer in het Hoeckse aangekomen blijft er nog een punt voor het diner van vanavond. Gaan we de aardappels koken of gaan ze de oven in met wat olijfolie, zeezout en tijm. De gekookte aardappels hebben als voordeel dat de overgebleven aardappel de volgende dag kan worden gebruikt voor de gebakken aardappels. Eigenlijk de enige reden dat ik het hele stuk gereden heb de gedachte aan gebakken aardappels van nieuwe aardappelen. Iets waar iedere inwoner van het eiland van gaat watertanden alleen het wachten op de nieuwe oogst is iets wat niet altijd lukt. Zeker niet als blijkt dat de oost een eiland verder altijd een paar weken vroeger is. Ook dit Pinksterweekeinde kan ik de drang naar nieuwe aardappelen niet weerstaan. Voor een keertje dan maar aardappels van een ander eiland om de honger naar nieuwe aardappels te stillen. Hopelijk heeft de zon van de afgelopen week ook in het Hoeckse de oogst versneld zodat ik ze de aankomende week gewoon weer Hoeckse nieuwe aardappels kan eten.