Hoeckse donderdag

Heeft iets weg van een verregende dag gedurende de ochtend spits en ondanks dat het best mee valt iedereen lijkt er toch zachter te door gaan rijden. Waardoor de kilometers die ik door het Hoeckse moet doorkruisen maar niet willen vlotten. En in een auto die steeds vochtiger en warmer lijkt te worden zonder dat de zon in de buurt is lijkt de tijd stil te staan. Eenmaal op het werk lijkt het wel even of het allemaal niet op gang lijkt te komen door de bedrukkende warmte. Maar dan aan het einde van de ochtend breekt dan toch het zonnetje door in het Hoeckse wat het buiten bijna tropisch doet aanvoelen. Als het vocht in de lucht mengt zich met de warmte in het weidse van het Hoeckse. Waar we gelijk naar huis bellen om het avondeten te laten plaats vinden in de tuin vanavond. Want na twee dagen van weinig vlees en veel groente verorbert aan een gedekte tafel. Verlangen we toch weer terug naar naar de vrijheid en de hompen vlees van de bbq in het Hoeckse. Ook al betekend dit dat het meeste werk aan de bbq zelf moet worden verricht met een versnapering. En mocht het weer het toelaten dan zal dit wel een klein beetje alcohol bevatten. Dit om het vlees malser te maken waardoor het nu eenmaal beter smaakt. Al zal het vlees wat we met de nodige hoeveelheden alcohol aan het vermalsen zijn naar alle waarschijnlijkheid niet op de bbq belanden. Maar goed ook anders zouden de bezoekers van buiten ons nog als kannibalen gaan zien. Want het is nu eenmaal niet zo dat het vlees van inwoners van het Hoeckse normale wijze op de bbq beland. Al gaan we inmiddels wel met de vaart der volken mee en is er inmiddels een crematorium in het Hoeckse in aanbouw. Echter is het niet de bedoeling daar vlees voor consumptie te laten cremeren.