Hoeckse donderdag
Begint met wat miezerregen waardoor je toch alweer gauw geneigd bent te denken dat het niets zal worden op deze Hoeckse donderdag. Maar al met al valt het toch nog wel mee in het Hoeckse, je kan natuurlijk niet zonder jas naar buiten. Alles lijkt erop te wijzen dat het de komende dagen iets warmer wordt dus het kan zomaar weer eens een aangenaam weekeinde worden. Niet dat het weer is om er met een picknickmand op uit te gaan in het Hoeckse. Maar met de fiets of wandelend de polders verkenen zou mogelijk zijn. Al zou ik dan wel een stop willen maken in de gelegenheid met openhaard maar dat komt door de maand november. Nu weet ik dat je niet moet blind gaan op wat zou horen. Maar al jaren is het in november kouder dan het nu is en dan ga je eerder bij de openhaard zitten. Heerlijk bij de gloed van het brandende hout van de openhaard wat al knetterend zijn warmte afgeeft. Daarbij een kop warme chocolade melk en een groot stuk appeltaart uit het Hoeckse en je wilt nooit meer naar buiten. Nee al is er een ding wat je in het Hoeckse kan houden dan is het wel de Hoeckse appeltaart. En als het kan met een flinke klodder verse Room ook wel slagroom genoemd. Zo maak je zelf het meest walgelijke stukje eten nog lekker riepen ze vroeger dan. Tegenwoordig weet je dan alleen niet of het dan wel zo goed voor je is zo’n klodder geklopte room. Maar een ding weet ik wel zeker vies is het zeker niet en het voegt wat toe aan de warme chocomel en appeltaart. En gelukkig hebben de chinezen de chocomel van Nutricia nog niet ondekt en daarom nog volop verkrijgbaar in de Hoeckse supermarkten. Dus eigenlijk kan ik niet meer wachten tot het zondag is zodat ik erop uit kan in het Hoeckse.