Hoeckse maandag

Is ook de maandag waarop we horen welke restaurantjes in het Hoeckse dit jaar weer een bintje hebben gekregen. Het bintje is de voorganger van de Michelin sterren echter met een geheimgenootschap wat het Bintje toekent. De laatste jaren waren er nog maar heel weinig restaurantjes die een bintje kregen toegekend. Eerder waren er restaurants die in aanmerking voor een Michelin ster in aanmerking kwamen. Echter deze bleven ook uit in het Hoeckse er was eerder sprake van een culinaire kaalslag. Want al was de keuze reuze in het weidse landschap van het Hoeckse echt culinaire hoogstandjes bleven uit. Meestal omdat het Hoeckse nu eenmaal niet bekend staat om zijn uit eten cultuur ook al proberen sommige het wel. Eigenlijk kun je het beste in de kernen vragen of je ergens kan aanschuiven. Want dat levert het nog wel eens een pareltje op in het Hoeckse gemaakt van lokale producten. De sperziebonen, kopsla, bloemkool, boerenkool, groenenkool, spruiten, stoofpeertjes, zoete appeltjes, goudrenetten, hoeckse schaap en rund en het griendvarken. En natuurlijk mogen we het Hoeckse wild niet vergeten fazanten, ganzen, hazen, reeën en snoekbaars. Het is een pallet waar iedere goede kok een feestje van zou kunnen maken afgemaakt met de vele goede aardappel rassen voor de garnering. Of een goede borrel want van een Hoeckse aardappel is bekend dat die zich graag laat verwerken tot een goede Wodka. En dan gaan we bijna voorbij aan de verschillende streekbieren uit het Hoeckse die een menig liefhebber doen watertanden. Het Hoeckse bintje is niet voor niets een waarborg voor goed en vooral eerlijk eten uit het weidse landschap van het Hoeckse. Dus mocht je nog geen idee hebben wat te halen voor het aanstaande kerstdiner er is keuze uit meer dan 1000 verse streekproducten. Die je kerstdiner tot een culinaire ontdekkingstocht kunnen maken. Als je goed zoekt vindt je zelfs nog bramen en frambozen in het Hoeckse door het zachte weer.