Hoeckse vrijdag

Blijkt dat toch een redelijke te zijn gezien de voorspellingen van begin van deze week toen het hard bergafwaarts zou gaan. De temperaturen zouden halveren en de wind en regen zouden toenemen maar niets van dat is er tot op heden uitgekomen. Wel heeft er heel wat roering in het Hoeckse plaats gevonden maar de echte storm bleef uit. Niet dat het veel heeft gescheeld het had ook heel anders kunnen lopen in het Hoeckse. En dan hadden we met harde wind en veel regen een heel slecht weekeinde tegemoet gegaan. Alleen is het nog niet zeker dat het beter wordt de opklaringen van vandaag hoeven geen garantie te zijn voor de aankomende dagen. Gelukkig kan het vannacht gewoon verder regen en hagelen met misschien wat natte sneeuw. Niet dat we daar veel van mee zullen krijgen want het grootste gedeelte van de nacht kunnen we er doorheen slapen. En als dan morgenochtend de meeste regen gevallen is kunnen we op ons gemak boodschappen doen voor zondag. Natuurlijk mogen we niet vergeten dat de schoenen zaterdagavond worden gezet. Dit om een teleurstelling op zondagmorgen te voorkomen in de vorm van een lege schoen. Wel even zorgen dat we de komende weken veel stamppotten eten om zo op een verantwoorde manier van het overschot winterpeen af te komen. Voor wie nog geen idee had wat te doen met het veelvuldig te krijgen winterpeen een ouderwets wintergerecht. Ingrediënten 250 gram gesneden winterpeen, 250 gram gesneden uien, 750 gram Hoeckse aardappels, 25 gram margarine, 1 eetlepel groentebouillon poeder, 1 theelepel zout, 1 theelepel peper en 1/4 liter halfvolle melk. Maak de uien en de winterpeen zelf schoon en snijd ze fijn of koop voorgesneden producten. Zet de Hoeckse aardappels en de winterpeen op met wat water en zout , breng ze aan de kook ,zet het vuur laag en laat zachtjes koken tot alles gaar is. Intussen maak je de margarine (of een beetje olie ) warm in de koekenpan en fruit hierin zachtjes de uien tot ze glazig zijn. Zijn de aardappels gaar ,giet ze dan af , laat ze even drogen , doe er de melk bij , de bouillonpoeder, eventueel iets zout en maak een lekkere puree. Doe de wortelstukjes erbij en de gebakken uitjes ,de peper naar smaak en stamp alles lekker door.