Hoeckse zondag

Op deze zondag wordt ik al vroeg gewekt door het zonnetje op mijn slaapkamerraam waardoor ik al vroeg buiten in het Hoeckse stond. Waar ik al vlug voor de keuze stond wat te doen op de vrije zondag in het Hoeckse. Zeker nu voor de tweede dag dit weekeinde de Heinenoord tunnel richting Rotterdam is afgesloten. Gelukkig is vandaag geen normale zondag in het Hoeckse en is behalve het mooie weer ook een evenement. Dus behalve dat de keuze voor het avond eten moeten we de rest van de dag zien te vullen met dingen met een algemeen nut. Daarbij hebben we vandaag de kofferbakverkoop op Recreatieoord Binnenmaas die het beste in de ochtend kan worden bezocht. Waarna de middag kan worden gebruikt voor een brunch in een van de horeca gelegenheden aan het water. Want iedereen wil vandaag een stoeltje op het terras om te genieten zon de zon met een briesje voor wat verkoeling. Natuurlijk zou daarbij een kol drankje met een bittergarnituur goed smaken maar een kaasplankje kan ook. Zeker met een BBQ in het verschiet voor vanavond zou het misschien wel beter zijn om vegetarische versnaperingen te kiezen. Om zo de hoeveelheid vlees voor een dag op een aanvaardbaar peil te houden in het Hoeckse. En zo nog een klein beetje in de buurt te komen bij de reductie van de vleesconsumptie. Maar een vegetarische curry wordt en kiphamburger zijn met sausjes en toevoegingen nog wel een beetje te eten. Maar als je alle sausjes en extra’s weg laat blijft er iets over wat eigenlijk niet is wat het lijkt te zijn. Gelukkig kunnen we dan ook nog kiezen voor vlees uit het Hoeckse goed van smaak en een lagere impact op ons milieu. Vlees dat we niet hoeven te verschepen per boot of vliegtuig maar gewoon lokaal grootgebracht in het weidse van het Hoeckse. Waarbij alle ingrediënten die in het Hoeckse landschap aanwezig zijn terug te proeven zijn in elk stukje vlees op je bord.