Hoeckse zondag
Is dan weer een zondag zoals vele in een jaar zonder echt veel te doen in het Hoeckse behalve dan voor diegene die hun plek in een van de vele kerken hebben gevonden. Want ondanks dat het de enige uitjes op zondag zijn in het Hoeckse de ontkerking is een feit. Hierdoor zie ook steeds meer scheuren in de eerst ondoordringbare vestingen waardoor er geen activiteiten waren toegestaan op zondag. Tot op heden is het dan wel bij wat evenementen gebleven maar de zondag opening van winkels was taboe. Maar nu staat verandering in sommige kernen hoog op de agenda waardoor de zondagsluiting op losse schroeven is te komen staan Maar is dat met de huidige economie ook iets wat kan zorgen dat het Hoeckse leefbaar blijft. En meer bezoekers naar het Hoeckse kan trekken want ook al lijkt het niet echt een verschil te maken. De groene bezoeker die wil recreëren in het Hoeckse wil daarbij ook iets kunnen kopen. Zodat een lange wandeling door de weidse landschappen kan worden afgesloten met het beste wat dat landschap kan bieden. Een stukje goed Hoecks vlees met de echte Hoeckse aardappels en de groente van het seizoen. Of zelf de gerechten van oma en opa maken en die naar huis nemen. Groene en witte, zoete appels of een goede stamppot zouden dan tijdens een uitje worden bereid in een veldkeuken. Of misschien een eigen appeltaart of brood bakken met de in de molen zelf gemalen tarwe. Een moderne speurtocht die de bezoekers langs diverse plaatsen voert waar de ingrediënten te kopen zijn. De gekochte ingrediënten worden later voorzien van authentieke recepten waarvan er een aan het eind van de dag wordt gekookt. Waarna dit in een warme en gezellige omgeving kan worden genuttigd. En na de heerlijke maaltijd kan dan de weg naar buiten het Hoeckse worden vervolgd met genoeg ingrediënten en recepten voor de rest van de week.