Hoeckse zondag
En eens te meer blijkt dat bij mooi weer niet iedereen instaat is een goede maaltijd op tafel te zetten in het Hoeckse. Waren de donkere luchten van de afgelopen jaren nog een onheilspellend resultaat van een brand op het bedrijven terrein aan de overkant van het water. Vanavond en gistere avond na de hevige regenbui zijn ze het resultaat van goed willende amateurs die het BBQen tot kunst willen verheffen. Alleen blijkt dat het aansteken en brandend houden van de BBQ een wereld waar vele geen kaas van hebben gegeten. Het Hoeckse is dan wel een weids landschap op dagen als deze blijkt dat het wonen zich concentreert op een paar vierkante kilometer. Waardoor het buiten leven van je buren zich ook afspeld in je eigen achtertuin. Zo kan het zijn dat muggen en bijen je tuin meiden omdat de buurman zijn kookkunsten op een bbq wil tonen aan zijn gezin. Dat deze kunst van het grillen er geen is die licht kan worden genomen blijkt al tijdens het aansteken. Soms is de steekvlam die bij het aansteken ontstaat zo groot dat er sprake is van een kleine bosbrand. Al beperkt deze bosbrand zich tot de wimpers, wenkbrauwen en de haarlijn op het voorhoofd. De schroeilucht die dan ontstaat slingert zich een weg door de tuinen in de buurt. Waardoor de eetlust van de mensen in de omgeving zich aanpast tot het strikte minimum. Iets wat normale wijze niet een kernpunt is voor de hoeveelheid eten dat in het Hoeckse wordt genuttigd op een zondag. Want als er een ding zeker is voor de maaltijden op de zondag in het Hoeckse is dit niet minimalistisch. Nee op een gemiddelde zondag wordt er meer genuttigd dan tijdens de gehele voorgaande week. Deze uitbundige manier van eten hangt samen met de tijd die kan worden genomen om de maaltijden te nuttigen.