Hoeckse maandag
En na een uithoudingsproef van afgelopen weekeinde mogen we vandaag weer op adem komen in het Hoeckse. Met temperaturen die weer op het normale Hoeckse niveau liggen sluiten we weer aan in een rijtje om van de ene kant van het Hoeckse naar de andere te gaan. Echter inwoners die het Hoeckse vanmorgen moeten verlaten treffen het nog slechter. Het verkeer voor de Heinenoord tunnel staat zelfs helemaal stil vanmorgen. Eenmaal op het werk aangekomen blijkt pas echt wat de totale vertraging is en dat is iets wat niet echt beperkt blijft tot een paar minuten. Het enige wat de dag dan toch weer productief maakt is de temperatuur op kantoor. Waar na een weekeinde gevuld met zon en BBQ er verhalen zijn die kunnen worden gedeeld. Sommige mogen zelfs de rest van de week ook nog aan de BBQ omdat er nu eenmaal te veel vlees, kip en vis is ingekocht. Dat is voor diegene die vanavond weer voor de Heinenoord Tunnel staan wel een meevaller. Want ondanks de vertraging zit er wel een warme maaltijd in van de BBQ. Want ondanks alle invloeden van buiten heeft het Hoeckse nog steeds vlees, kip of vis op het menu. Niet omdat we niet zouden willen meedoen aan de vergroening van de planeet maar omdat we nu eenmaal een overvloed hebben in het Hoeckse. Waar alle inwoners elke dag vlees kunnen eten zonder dat er maar een keer buiten het Hoeckse hoeft worden ingekocht. En alles groot gebracht met de grootste aandacht en liefde voor het dier en het land waarop het leeft. Want niets in het Hoeckse heeft een andere oorsprong dan de klei waarop het Hoeckse door de eeuwen is gebouwd. Niet alleen de dijken en landerijen maar ook de wegen en de tuinen alle hebben ergens een aandeel van de Hoeckse klei in zich. Zodat in alles het Hoeckse zijn aandeel heeft en ons laat aarden in het weidse.