Hoeckse zaterdag
Is geïnspireerd door de zelf gemaakte patat van gisteren en staat voor een zelf gebakken appeltaart met rozijnen. Dus dat betekend dat ik op zoek moet naar de ingrediënten maar eerst even een lijstje maken. Voor een ouderwetse heb ik nodig bakmeel, boter, bastaardsuiker,Hoeckse goudrenetten, eieren en rozijnen eigenlijk dus redelijk simpel. Dus eerst maar even op de zoek naar alle ingrediënten en wat waar te halen. Voor het bakmeel kan je naar de molen van Westmaas en de Hoeckse Goudrenetten in de Appelboomgaard aan de maasweg in Mijnsherenland. Of ik kan ook naar de supermarkt waar ze Cakemeel, Boter, Eieren, Hoeckse Goudrenetten en Sultana´s hebben. Ik kies ervoor om dus deze keer te gaan voor de makkelijke variant op het Dorp. En haal bij de supermarkt alle ingrediënten in huis. Eenmaal thuis schil ik de Hoeckse Goudrenetten en snij ze in vier parten en maak van deze parten weer plakjes die in daarna door kaneel en suiker worden geschut. Daarna is het de beurt aan de cakemeel daar voeg ik zoals op de verpakking staat 4 eieren en 200 gram gesmolten boter toe. Het geheel met een mixer goed door elkaar mengen en daarna een laagje in de ingevette springvorm doen. De Hoeckse Goudrenetten erop liggen en als de bodem bedekt is rozijnen erop nog een laagje beslag en nog een laagje Hoeckse Goudrenetten met rozijnen en het laatste beslag. Daarna het geheel in uurtje in een voorverwarmde oven van 160 graden. Daarna is die klaar de ouderwetse appeltaart staat op de aanrecht af te koelen voor vanavond. Maar het meest trots ben ik op het feit dat ik dus weer een zelfgemaakt gerecht heb gemaakt met ingrediënten uit het Hoeckse. Al met al heeft het me veel plezier gebracht en wat bij de koffie niet te vergeten weer een stukje kennis opgedaan.